Barrierefreiheit aktivieren
6°C weather in Vela Luka, croatia

Poziv natjecateljima za sudjelovanje na izboru za najbolju lumbliju Vele Luke 2022. godine

10/20/22

Općina Vela Luka, Turistička zajednica i Udruga maslinara Vela Luka od 22. do 29. listopada organiziraju već tradicionalnu manifestaciju „Stajun od lumblije“.
U petak, 28. listopada od 17:00 do 19:00 sati u Centru za kulturu Vela Luka u sklopu programa manifestacije održava se izložba i kušanje lumblija te izbor za „Zlatnu lumbliju“ Vele Luke u 2022. godini prema sudu stručnog ocjenjivačkog žirija.
Za prijave na natjecanje i sve daljnje informacije možete se javiti
u Turistički ured osobno, telefonom na br. 020/813 619 od 8-15:00 sati, ili mailom na: visitvelaluka@gmail.com
Prijave se primaju do četvrtka, 27. listopada do 15:00 sati.
Prilikom prijave svaki će natjecatelj dobiti poklon bon u vrijednosti 200,00 kn za kupnju sastojaka za izradu lumblije te bočicu varenika i tradicionalni recept koji nosi zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla.
Na natjecanje, u petak 28. listopada, treba donijeti ukupno 2 lumblije stare barem 1 dan. Lumbliju za kušanje stručnog ocjenjivačkog žirija potrebno je donijeti u 15.00 sati u Centar za kulturu te do 16:00 sati ureditii svoje izložbeno mjesto.
Svake godine dodjeljuje se posebna nagrada za najlijepše uređeno izložbeno mjesto, a prigodni poklon dobivaju svi natjecatelji.
Prijave mogu biti pojedinačne ili zajedničke (npr. udruga, organizacija, ustanova i sl.) Prijavite se što prije. Broj sudionika na natjecanju je ograničen.
Nadamo se Vašem odazivu u velikom broju i podršci manifestaciji „Stajun od lumblije“ jer time svi zajedno doprinosimo očuvanju ove lijepe tradicije.

Veselimo se Vašem dolasku!