Omogući pristupačnost
27°C weather in Vela Luka, croatia

Turističke zajednice otoka Korčule temeljem Sporazuma o projektnom udruživanju provode projekt „Camino Korčula“ koji je sufinanciran sredstvima Hrvatske turističke zajednice.

 Cilj projekta je daljnji razvoj aktivnog i održivog turizma koji će doprinijeti produljenju turističke sezone te ravnomjernom razvoju turizma na području otoka Korčule. Nastavak je to na projekte aktivnog, gastro i kulturnog turizma koji će ovim projektom biti dodatno valorizirani. Projekt Camino Korčula će se naravno i dalje razvijati kako u smijeru aktivnog i gastro turizma tako i u smjeru kulturnog i vjerskog turizma.

Trenutno postavljena ruta obuhvaća cijeli otok, cca 160 km. Napominjem da će se sljedeće godine dodati i alternativne dionice te ukoliko je potrebno modificirati postojeće. 
Ruta 

 

Iako je Korčula određena kao početna točka ove rute, moguće je hodanje započeti bilo gdje na otoku jer je ruta kružna. Također, specifičnost ove vrste projekta je potreba za smještajnim kapacitetima van sezone i bilo gdje na ruti. Naime, prilikom postavljanja rute turističke zajednice odlučile su se za opciju slobodnog odabira dnevnih dionica. Ovaj model omogućava korisnicima rute da sami odrede dužinu dionice za svaki dan, a ovisno o fizičkoj spremi, interesima i naravno dostupnom smještaju.

 

Za potrebe promocije „Camino Korčula“ rute izrađuje se web stranica u sklopu Camino Hrvatska web stranice - https://caminocroatia.com. Jedna od komponenti na web stranici je pružanje informacija o dostupnom smještaju na samoj ruti. Stoga, ukolilko ste zainteresirani promovirati svoj smještaj putem navedene web stranice te nuditi smještaj osobama koje odluče hodati „Camino Korčula“rutom, molim popunite obrazac u nastavku.
Obrazac

 

 

Za kraj, 01.-03. prosinca organizira se Camino Korčula vikend kao svojevrsno otvaranje Camino Korčula rute. Ukoliko ste zainteresirani sudjelovati možete se prijaviti na Prijava , odnosno možete ponuditi svoj smještaj.

 

Program:

1. dan petak, 01.12.23.

Korčula – Lumbarda – Žrnovo – cca 19 km

 

2. dan subota, 02.12.23.

Žrnovo – Pupnat (modificirana dionica) – Čara – cca 22 km

 

3. dan nedjelja, 03.12.23.

Smokvica - Blato – Vela Luka (modoficirana dionica) – cca 20 km