Omogući pristupačnost
Hrvatski English Deutsch Italiano

LUKA MOZAIKA

Ako želiš zauvijek ostaviti svoj trag u Veloj Luci, ugradi svoj kamenčić i postani dio najduljeg mozaika na svijetu i budi kamenčić u Luci mozaika.
Prepoznatljivost Vele Luke temelji se na mozaicima koji dominiraju centrom mjesta, a koji su nastali u sklopu jednog od najznačajnijih i najvećih umjetničkih događaja na našem otoku: Prvom međunarodnom susretu likovnih umjetnika Vele Luka 1968.
U ljeto 1968. tridesetak svjetski renomiranih likovnih umjetnika  došlo je u Velu Luku te izradilo mozaike koji su postavljeni u javnom prostoru, na šetnice i u javne ustanove mjesta. Pola stoljeća kasnije, projektom Luka Mozaika nastavili smo tragom velikana;  pokrenuli smo  radionicu mozaika s ciljem izrade  najdužeg kamenog mozaika na svijetu u Veloj Luci. Zajedničkim snagama stanovnika i posjetitelja izgradili smo stotine mozaika i pokazali kako jedno malo mjesto može ispričati veliku, svjetsku priču. Pridružili su nam se ljudi iz svih krajeva svijeta; Kine, Rusije, Japana, Južnoafričke republike, Australije, EU, Argentine, USA, Kanade, Palestine...
Mozaik koji smo zajedno izgradili kamena je Oda ljepoti stvaralaštva, različitosti i zajedništva te nastavljamo dalje mijenjajući svijet na bolje i ljepše mjesto ujedinjeni u jedinstvenoj cjelini-u mozaiku različitih snova, razmišljanja i osjećaja.
Ako želiš zauvijek ostaviti svoj trag u Veloj Luci, ugradi svoj kamenčić i postani dio najduljeg mozaika na svijetu.

www.facebook.com/lukamozaika

www.lsvl.hr/