Omogući pristupačnost
Hrvatski English Deutsch Italiano

Trag u beskraju – veliki koncert u čast Oliveru Dragojeviću

21.07.2021

“Trag u beskraju je veliki projekt u sjećanje na Olivera Dragojevića zamišljen kao niz događanja koji će podsjetiti na vječni trag koji je Oliver ostavio u naslijeđe generacijama svojih obožavatelja diljem svijeta.
Koncert Trag u beskraju održat će se u četvrtak 29. srpnja s početkom u 22 sata na pijaci ispred crkve sv. Josipa u Veloj Luci. Na koncertu će nastupit Gibonni, Tedi Spalato, Marko Tolja, Antonio Serrano, Dupini, klapa Ošjak. Glazbeni producent Ante Gelo s orkestrom kojim ravna maestro Alan Bjelinski vodit će kroz ovu glazbenu priču sve ljubitelje lika i djela neponovljivog Olivera.

Glazbeno-umjetnički projekt započinje u ponedjeljak 26. srpnja koncertom na trajektu prema Oliverovoj voljenoj Veloj Luci. Trajekt plovi na relaciji Split – Vela Luka, a nastupit će Dupini, Tedi Spalato, Marko Tolja, Zorica Kondža, Ante Gelo. Koncert je otvoren za sve koji kupe kartu za trajekt.

Osim koncerta koji je uvertira u događanja posvećena Oliveru Dragojeviću, glazbeniku čije su pjesme spajale svijet i brisale granice, u utorak 27. srpnja bit će svečano otvorenje izložbe „Oliver u objektivu Livija Andrijića“ u atriju Centra za kulturu. U četvrtak, 29. srpnja položit će se vijenac na mjesnom groblju, u crkvi će biti recital uz glazbenike Marka Tolju, Antu Gelu i kvartet Sequentia, a vrhunac manifestacije je koncert navečer na pijaci u Veloj Luci s početkom u 22 sata simboličnog naziva Trag u beskraju.

Projekt završava u petak 30. srpnja s jazz koncertom gdje će nastupiti Elvis Stanić Group (Elvis Stanić, Alba Nancinovich, Ivan Popeskić, Damjan Grbac i Branimir Gazdik) s početkom u 21.30 sati.

Koncert “Trag u beskraju” smo prisiljeni održati na pijaci ispred crkve sv. Josipa zbog trenutačne epidemiološke situacije prema mjerama i preporukama HZJZ-a, ali zato cijeli koncert imat ce direktan prijenos na programu nacionalne televizije na HTV 2.
Kako bi spriječili okupljanje ispred pijace navedene koncerte moci cete pratiti iz ugostiteljskih objekata kao i s videozida na maloj rivi putem mora. S obzirom na novonastalu situaciju, pozivamo vlasnike svih raspoloživih plovila (kaići, barke) da s mora, mjesta koje je Oliver najviše volio, prate koncert 29.srpnja.

Sve mjere namjera su da se svečani program u čast Oliveru održi na najbolji mogući način poštujući sve potrebne preporuke HZJZ-a te se apelira na individualnu odgovornost, a kroničnim bolesnicima i starijim osobama, odnosno rizičnim skupinama preporučuje se dodatni oprez.”